Glasstårta mandelbotten
Glasstårta 1,6liter, med hel mandelbotten, jordgubbsrippel nougatdopp och nötkrokant.
Beräknad till ca10-12personer. Ta fram 20minuter före servering.
Ingredienser:
Skummjölk, grädde (19 %)*, socker, vetemjöl, veg. fett (raps-, kokos-, palmkärnolja), glukossirap, ägg, kakao, mandel, hasselnötter, jordgubbar, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av veg fettsyror, solroslecitin), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, pektin), potatismjöl, potatisstärkelse, vetestärkelse, surhetsreglerande medel (citronsyra), salt, arom, färg (druvskalsextrakt, betakaroten), vanillin. *Grädde med 40 % fetthalt.
Näringsvärde genomsnitt/100g:
Energivärde: 1165kJ (277kcal), fett 15g varav mättat fett 11g, kolhydrater 31g varav sockerarter 23g, protein 4,5g, salt <0,5g.
Volym / vikt: 1600ml / 860g varav 280g nöt/mandelbotten, jordgubbsrippel, nougatdopp och nötkrokant.
Förvaringsanvisning: -18°C eller kallare. Bör inte frysas om efter upptining.
Allergiupplysning:
Laktos, gluten, ägg, mandel, hasselnöt, mjölkprotein.