Vår glass
Glasstårta mandelbotten
Glasstårta 1,6liter, med hel mandelbotten, jordgubbsrippel nougatdopp och nötkrokant.
Ingredienser:
Skummjölk, grädde (19 %)*, socker, vetemjöl, veg. fett (raps-, kokos-, palmkärnolja), glukossirap, ägg, kakao, mandel, hasselnötter, jordgubbar, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av veg fettsyror, solroslecitin), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, pektin), potatismjöl, potatisstärkelse, vetestärkelse, surhetsreglerande medel (citronsyra), salt, arom, färg (druvskalsextrakt, betakaroten), vanillin. *Grädde med 40 % fetthalt.
Beräknad till ca10-12personer. Ta fram 20minuter före servering.
Volym / vikt: 1600ml / 860g varav 280g nöt/mandelbotten, jordgubbsrippel, nougatdopp och nötkrokant.
Förvaringsanvisning: -18°C eller kallare. Bör inte frysas om efter upptining.

Allergiupplysning:
Laktos, gluten, ägg, mandel, hasselnöt, mjölkprotein.
Näringsvärde genomsnitt/100g:
Energivärde | 1165kJ (277kcal) |
Fett | 15g |
varav mättat fett | 11g |
Kolhydrater | 31g |
varav sockerarter | 23g |
Protein | 4,5g |
Salt | <0,5g |